Eğitim Sitesi

Mertek Nedir? Mertek Hakkında Kısaca Bilgi

Mertek Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Mertek:

Ahşap çatıda mahyadan oluklara kadar uzanıp örtüden gelen yükleri taşıyan ve aşıklara ileten, çoğu 3/1,4/10,5/10,5/12 cm kesitli ağaçlara verilen ad. Türkiye de mertek aralıkları 75 cm den daha çok yapılamaz.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mertek:

Çatılarda kaplama tahtalarını taşıyan, eğim yönünde latalar.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mertek:

Ahşap çatılarda çatı kaplama sistemlerini taşıyan genellikle 40 - 55 cm aralıklarla mahya saçak istikametine dik olarak döşenen en az 5 x10 cm ölçülerindeki ahşap taşıyıcı elemanlardır.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Birçok Ana Sözleşme: İşin özgün ve belirlenmiş kısımları için çeşitli (ayrı) yüklenicilerin mal sahibi ile doğrudan yaptığı sözleşmeler.

    Stabilize: 1. Yol vb. yapımlara sağlam bir temel teşkil etmek üzere, bir bağlayıcılı kum-çakıl ya da tuvönan kırma taş 2. Bu gereçlerin serilip sıkılaştırıldığı zemin

    Silindir Operatörü: Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, silindirlerin günlük kontrol ve bakımını yapma, silindirleri kullanarak toprak, stabilize, asfalt gibi zeminleri, zeminin yapısına ve işin çeşidine uygun olarak sıkıştırma işlemlerini, ekonomik ve güvenli bir şekilde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

    Dal Döşeme: Statik olarak çift doğrultuda çalışan döşeme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü