Eğitim Sitesi

Merkezkaç kuvvet Nedir? Merkezkaç kuvvet Hakkında Kısaca Bilgi

Merkezkaç kuvvet Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Merkezkaç kuvvet:

Dönen sistemlerde, sistem içindekileri etkileyen sanki kuvvet. Dönen sistem içindeki bir cisme etki eden kuvvet dönme eksenine dik ve yarıçap doğrultusundadır.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    İletken: 1. İçinde elektrik yükünün veya ısının kolayca hareket edebildiği malzemeler. Metaller iyi bir iletkendirler. 2. Elektrik akımı, ısı, ses vb. kendi üzerinden geçiren madde. 3. Elektriksel yüklerin rahat hareket edebilmesine imkan veren maddedir. İletkenlik ile direnç ters orantılıdır.

    Osiloskop: Elektriksel ölçümlerde geniş çapta kullanılan çok yönlü elektronik bir ölçüm aletidir.Osiloskop ile AC,DC gerilim ve periyot doğrudan ölçülür.Akim,frekans,faz farkı vs. ise dolaylı olarak ölçülür.Bir osiloskop, Katot isini tüpü,tüp besleme devresi,yatay ve düşey giriş yükselteçleri,zaman tarama devresi ve tetikleme devresinden oluşur.Günlük hayatta osiloskop ; radar sistemleri,televizyon alıcıları,bilgisayar gibi uygulamalarda elektronik bilginin ekranda görüntülenmesini sağlar.

    Elektromagnetik dalga: Elektrik ve magnetik alanların titreşiminden ortaya çıkan bir dalga. Elektromagnetik dalga boşlukta ışık hızıyla hareket eder.

    Kararlı denge: Bir cismin denge konumundan veya pozisyonundan saptırıldığında tekrar denge konumuna dönmek istemesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü