Eğitim Sitesi

MIME Nedir? MIME Hakkında Kısaca Bilgi

MIME Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak MIME:

(Multipurpose Internet Mail Extensions) Internet üzerinde postalara grafik, sıkıştırılmış dosya gibi dökümanların iliştirilmesini sağlayan standarda verilen addır. MIME sayesinde bir postaya eklenen metin tabanlı olmayan (örneğin sıkıştırılmış bir dosya) bir dosya, ilişkisi bulunan program vasıtasıyla görüntülenir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak MIME:

Çok Amaçlı Internet Posta UzantılarıInternet e-postasının grafik, ses, fax gibi metin olmayan bilgileri de gönde-rebilen genişletilmiş hali.

 

Bilgisayar Terimi Olarak MIME:

Çok Amaçlı Internet Posta Uzantıları (Multipurpose Internet Mail Extensions).

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Hardware: Bilgisayar sisteminin sahip olduğu cihazların tümü (Donanımı).

    ISP: Internet Service Provider: Türkçe karşılığı:Internet Servis Sağlayıcı. Sık sık ISS olarak kullanılır. Internet'e kurumsal ve bireysel erişim hizmeti sağlayan kuruluşlara verilen addır.

    Canon BJ200: Saniyede 86 karakter basım hızı ve kaliteli çıktı alma imkanı ile beğeni kazanan Canon BJ200, fiyatı ile de ilgi çekti. Tonlama yeteneği ve uzun süreli kulanıma olan yatkınlığıyla da dikkat çekici bir ürün olma özelliğini taşıyan yazıcı çeşidi.

    STD: Internet standartlarını belirleyen RFC alt serileri. Internet standartlarının listesi STD 1'de verilmiştir. Bilginiz İçin (For Your Information), Yorumlar İçin Rica (Request For Comments).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü