Eğitim Sitesi

Lithium Ion (Lityum İyon) Nedir? Lithium Ion (Lityum İyon) Hakkında Kısaca Bilgi

Lithium Ion (Lityum İyon) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Lithium Ion (Lityum İyon):

Şarj edilebilir ve şarj adaptörü ile birlikte bazı kamera paketleri içinden çıkan bir pil çeşididir. Daha hızlı şarj edilebilirliği ve uzun ömürlülü olduğu söylense de bu tartışılır. Zira Sony, Canon ve Nikon paketlerinden çıkan Lithium pillerin şarj süreleri ve çekim ömürleri farklılık arz etmektedir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Yarım kare: Normal 35 mm film karesinin (24 mm x 36 mm) yarısı olan 24 mm x 18 mm boyut.

    Uyum: Bir bütünün parçaları arasında bulunan uygunluk.

    TIFF: (Tagged Image File Format) İmaj programları kullanılarak bilgisayarların büyük bölümünde okunabilen bir dijital dosya türüdür. 16,8 milyon rengi desteklediğinden fotoğraf için çok uygundur. TIFF dosyalarını "kayıpsız sıkıştırma" ile görüntü kalitesini düşürmeden sıkıştırmak mümkündür.

    EXIF: Gelişmiş dijital fotoğraf makineleri fotoğrafın hangi ayarlarda çekildiğini belirten bir bilgi dosyasını resmin içine gizlerler. Bu dosyada fotoğraf çekerken hangi ISO değerinin kullanıldığı, diyafram açıklığının ve enstantane hızının ne olduğu gibi çekimle ilgili çeşitli bilgiler vardır. Bunlar bir dijital kameranın JPEG ile oluşturduğu her bir resmin içinde kamera ve pozlama ile ilgili yazmış olduğu bilgiyi ifade eder ki bir çok resim işleme programı bu bilgiyi tanıyıp size sunabilir ve siz hangi kamera ile hangi poz değerleriyle resim çekmiş olduğunuzu bu sayede bilebilirsiniz. Bu şekilde çekimle ilgili bu bilgiler popüler resim işleme programlarının tamamı tarafından algılanıp gösterilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü