Eğitim Sitesi

Korozyon Nedir? Korozyon Hakkında Kısaca Bilgi

Korozyon Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Korozyon:

Kimyasal aşınma.

 

Fizik Terimi Olarak Korozyon:

Metallerin nemli ve sulu ortamlarda kendiliğinden pil oluşturup aşınması.

 

Kimya Terimi Olarak Korozyon:

Metallerin elektrokimyasal bir olay sonucu aşınması.

 

Denizcilik Terimi Olarak Korozyon:

Gemi üzerinde bulunan demir ve çelik aksamın, oksijen, havadaki nem ve deniz suyundaki karbonikasit sebebiyle kimyevi değişikliğe uğrayarak paslanması. 

 

Coğrafya Terimi Olarak Korozyon:

Rüzgârlar tarafından sürüklenen kumlar, çarptıkları yüzeyleri çizerek aşındırır. Rüzgârların bu yolla yaptığı aşındırmaya denir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Deri Halı: Tamamıyla doğal bir üründür. Ürün iki kattan oluşmaktadır. Üstte post deri, altta nubuk deri bulunmaktadır. Ürünün tamamı el işçiliğiyle yapılmaktadır. Bu ürünün birleştirilerek oluşturulması büyük özelliklerinden biridir. Buradaki en büyük güçlük desen kalıplarının çıkarılması esnasında yaşanmaktadır. Bakımı ve temizliği çok kolaydır. Halı şampuanı ve nemli bez kullanılarak yapılmaktadır.

    Perde: 1. Görüşü, ışığı engellemek veya bir şeyi gizlemek için bir açıklığın önüne gerilen örtü. 2. İki yeri birbirinden ayıran bölme.

    Konveks: Dışbükey.

    Su Yalıtım Örtüsü (Membranı): Çatı, temel ve zemine temas eden dış duvarlarda suyun yapı elemanına girmesini önlemek amacıyla polimer-kopolimer ve bitümlü malzemelerden üretilen su geçirimsiz yalıtım örtüleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü