Eğitim Sitesi

Koro Nedir? Koro Hakkında Kısaca Bilgi

Koro Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Koro:

Kiliselerde apsisin önünde yer alan bölüm.

 

Tiyatro Terimi Olarak Koro:

Eski Yunan tiyatrosunda bir grup erkek ve kadından kurulu şarkıcılar topluluğu. Oynanan eserin konusuna da katılırlar ve eserdeki olaya karşı, toplumun duygu ve düşüncelerini temsil ederlerdi. Hayvanlar, ağaçlar, bulutlar yerine sembol olarak kullanıldıkları da olmuştur.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Koro:

1- Çoksesli bir müzik parçasının bir grup tarafından hep bir ağızdan söylenmesi. Başlıbaşına çocuk, kadın ve erkeklerden oluşur ve bazen de karışıktır.

2- Tek veya çok sesli olarak yazılmış bir müzik eserini uygulamak için bir araya gelen topluluk.

3- Çeşitli insan seslerinin gruplar halinde şarkı söylediği müzik topluluğu.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Abide: Eski dilde anıt. Önemli bir olay yada kişi - kişileri anmak, ilke düşünce ve ideali yüceltmek için konuyla ilgili yere yapılan ve çevreye egemen bir konuma yerleştirilen yazıt, sütun, heykel ya da mimari yapıtlardır.

    Çeşitlilik: Resimdeki ana temanın birliğinin çerçevesi içerisinde canlı ve zengin bir çeşitliliğin de elde edilebilmesi resmin albenisini arttıran önemli bir unsurdur.(Variety)

    Arkaik: 1. Güzel sanatlarda klasik çağ öncesinden kalan eserlere verilen ad. 2. Yapıldığı tarihten daha eski zamanların işine benzeyen eserler anlamına gelir. 3. Bir sanat üslubunun olgunluk döneminden önce geçirdiği aşama evresine verilen ad.

    Semiotik: Dinsel resim ve göstergelerin genel sistemidir. Dört şekli vardır. 1- Sentaks(söz dizimi) göstergeler arsındaki bağlantılarla ilgilidir. 2- Semantik(anlambilim) göstergelerle anlamları arasındaki bağlantılarla ilgilidir. 3- Pragmatik yönü, kişisel üslup göstergelerle yaratıcıları, göndericileri ve alıcıları arasındaki bağlantılarla ilgilidir. 4- Sigmatik, göstergelerle bunların gösterdikleri arasındaki bağlantıları içerir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü