Eğitim Sitesi

Kontraktil Koful Nedir? Kontraktil Koful Hakkında Kısaca Bilgi

Kontraktil Koful Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kontraktil Koful:

Tatlı sularda yaşayan bir hücrelilerde, açılıp büzülerek, içeri giren fazla suyu hücre dışına atmada görevli olan organel. Vurgan koful da denir.

- Tatlı sularda yaşayan bazı tek hücreli canlılarda (protista) bulunur.
- Enerji (ATP) harcayarak çalışır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Homolog Kromozom: 1. Ökaryot hücrelerde kromozomlar çiftler halinde bulunur. Bu kromozom takımını taşıyan hücreler diploit (2n) olarak adlandırılır. Bu kromozom çiftinin biri anadan diğeri babadan gelir. Şekil ve büyüklükleri birbirine eşit, aynı kalıtsal özellikleri kontrol eden bu kromozom çiftine homolog kromozom denir. 2. Biri anneden, diğeri babadan gelen aynı karakter genlerine sahip kromozomlar.

    Enfeksiyon: 1. Bakteri, virüs, mantar ya da protozoonların organizmaya girerek çoğalması, hastalık yapma durumu. 2. Enfeksiyon yapan organizmaların bir hücre ya da canlıda meydana getirdiği durum.

    Rekombinant DNA: Farklı biyolojik kaynaklardan elde edilen DNA moleküllerinin birleşmesinden oluşan yapı. Hücre sıvısında ve çekirdeğinde bulunan kimyasal bir maddedir. Protein sentezlemesi başta olmak üzere hücre içi kimyasal faaliyetlerde çok önemli bir rolü vardır. Yapısı DNA'ya benzer. Ama herbiri farklı işlevlere sahip birkaç cinsi vardır.

    Karakter: Canlıların sahip olduğu her bir özelliğe denir. Kalıtsal karakterler anne ve babadan gelen gen çiftince oluşturulur. Göz rengi, saç rengi, saç şekli, ten rengi, kan grupları...

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü