Eğitim Sitesi

Kimlik belirleme Nedir? Kimlik belirleme Hakkında Kısaca Bilgi

Kimlik belirleme Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Kimlik belirleme:

Herhangi bir servisi almak isteyen birinin, gerçekten de kendi iddia ettiği kişi olduğunun belirlenmesi. (authentication)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Anahtar Kelime: Sitenin veya siteye ait sayfaların içeriğine dair kullanıcılara ve arama motorlarına fikir veren kelime ya da kelime topluluklarına anahtar kelime denir. Arama motorları sonuçlarında, gerçekleştirilen aramalardaki anahtar kelimelerin en doğru yoğunlukta içeren siteler diğerlerine göre daha üst sıralarda görüntülenir.

    XLS: XLS, Microsoft Office programlarından biri olan ve tablolama, hesaplama, çoklu işlem ve veri işleme yapmak için kullanılan Excel programının dosya uzantısıdır.

    Web sitesi barındırma: Hosting veya web barındırma hizmeti bir web sitesinde yer alacak olan sayfaların, görsellerin veya diğer dokümanların internet kullanıcılarının erişebilecekleri bir web sunucusunda bulundurulması hizmetidir. (hosting)

    Veri elemanı rehberi: Tanımlanmış, isimlendirilmiş veri elemanı niteliklerinin, uygun veri elemanı değerinin nasıl simgeleneceğine ilişkin spesificasyonları içeren liste. (Data element directory)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü