Eğitim Sitesi

Karışım Nedir? Karışım Hakkında Kısaca Bilgi

Karışım Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Karışım:

1. İki ya da daha fazla maddenin kimyasal tepkimeye girmeden, gelişigüzel oranlarda, kimyasal özelliklerini yitirmeden oluşturdukları madde.

2. İki veya daha fazla maddenin kimyasal değişmeye uğramaksızın bir arada bulunmasıdır. Karışımlar birbirinden fiziksel yollarla ayrılabilirler. Örneğin demir tozu kükürt karıştırıldıktan sonra birbirinde mıknatıs yardımı ile ayrılırlar. Demir tozları mıknatısa yapışır. Böylelikle karışımdan önceki halleri ile ayrıştırılabilirler.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Karışım:

1. İki ya da daha çok maddenin birbiri içinde özelliklerini kaybetmeden karışması sonucu oluşan madde.

2. Farklı tür taneciklerin, farklı veya aynı tür atom içerecek şekilde bir araya gelmesiyle oluşturduğu saf olmayan madde.

 

Biyoloji Terimi Olarak Karışım:

Değişik oranda birleşebilen iki ya da daha fazla cins atom ya da molekül içeren çözelti.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    f - bloku: Periyodik tabloda f orbitallerinin dolmakta olduğu elementlerin oluşturduğu küme.

    Sabit Oranlar Kanunu: Herhangi bir bileşiği oluşturan maddelerin kütleleri arasında daima sabit bir oran vardır.

    Devamlı Spektrum: Beyaz ışık bütün renkleri içerdiğinden bir prizmadan geçirilirse elde edilen renkler sürekli olur, yani birinin bitmek üzere olduğu anda öbürü başlar. Renkler sınır bölgelerde iç içe girmiş devamlı bantlar halindedir. Bu tür spektrumlara devamlı spektrumlar denir.

    Periyodik Tablo: Periyodik cetvel, elementleri gösteren ve özellikleriyle ilgili bilgi veren bir tablodur. Bu tabloda elementler belirli bir düzene göre sıralanmıştır. Yatay sıralara periyot, düşey sıralara ise grup adı verilir. Aynı gruptaki elementler birbirleriyle benzer özellik gösterirler. Aynı periyottaki elementler aynı yörünge sayısına sahiptir. Periyotlar cetvelinin en sağındaki düşey grupta yer alan elementlere soygaz (asal gaz) adı verilir. Bu elementler çok kararlıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü