Eğitim Sitesi

Karina Nedir? Karina Hakkında Kısaca Bilgi

Karina Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Karina:

Trakeanın (nefes borusu), sağ ve sol akciğerlere girmeden önce ikiye ayrıldığı kısıma verilen ad.

 

Denizcilik Terimi Olarak Karina:

Geminin veya teknenin bordalarını birleştiren ve su altında kalan ıslak dış yüzeyidir.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Düşük Doğum: 28. haftadan önce gebeliğin sonlanması.

    Bakteri: 1- Tek hücreli mikroorganizmalardır. Bunlar, mantarlardan küçük, fakat virüslerden büyüktürler. Bazıları hastalık yapıcı, bazıları zararsızdır; bazı bakteriler ise, faydalıdırlar: Örneğin, toprağın nitrojen yapıcı bakterileri. Bakteriler, şekillerine göre sınıflandırılabilirler: Coccus'lar yuvarlak, bacillus'lar çubuksu, vibrio'lar virgül şeklinde, spirillum'lar dalgalıdır. 2- Toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi, kıvrık biçimli olan, bölünerek çoğalan, klorofilli ya da klorofilsiz tek hücreli canlı. 3- Zarla çevrili gerçek ve belirgin çekirdeği ve organelleri olmayan, toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açabilen mikroskobik bir hücreli organizma.

    Osteogenesis İmperfekta: Kemiklerin kolayca kırılacak şekilde gevrek oluşu ile karekterize kalıtsal nitelik gösteren hastalık.

    Kinesioloji: Kinesioloji, "hareket eden kaslardaki enerji akışının kontrolü demektir. Kinesiolojinin amacı, bedensel enerjileri harekete geçirerek, bedensel ve ruhsal dengeyi sağlamaktır. Kinesioloji, 'kiropratik, akupunktur' gibi birçok batı ve doğu tekniğini kendi içinde barındırır. Kinesiolojide kaslar çok önemli bir yer tutar. Çeşitli kas hareketlerinin yardımı ile bedendeki enerji blokajları ortaya çıkartılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü