Eğitim Sitesi

Kârı Al (Take Profit) Nedir? Kârı Al (Take Profit) Hakkında Kısaca Bilgi

Kârı Al (Take Profit) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kârı Al (Take Profit):

Açık olan işlemi önceden belirlenmiş bir fiyattan kapatıp kâr elde edebilmek amacı ile verilen emirdir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Mevduat: Bireyler, firmalar ve kamu kesimi tarafından tasarruf edilerek, bankalara ya da bu konuda yetkili diğer kuruluşlara yatırılan para.

    Amortisman: 1- Duran varlıklarda meydana gelen değer kayıplarının, dönemler itibarıyla hesaplanarak mevcut değerinden düşme işlemi. 2- Bir şirkette 1 (bir) yıldan daha uzun süre kullanılacağı düşünülen duran varlıklar her yıl eskiyerek değer kaybeder. Bu değerin o yılın gelirlerinden bir payı gider olarak düşülerek bir hesapta toplanır. Bu işleme "amortisman ayırmak" denir.

    Euro Dolarlar (Eurodollars): Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dışındaki bankalarda veya ABD bankalarının yurt dışı şubelerinde tutulan ABD doları cinsinden mevduatları ifade etmek için kullanılmaktadır. Euro ifadesi, bu tür mevduatların büyük çoğunluğunun özellikle Batı Avrupa ülkelerindeki bankalarda tutulmasından kaynaklanmaktadır. Asya ve benzeri diğer tüm ülkelerde tutulan ABD doları hesapları da bu adla anılmaktadır. (Eurodollar)

    Temerrüt Alım Satım: Temerrüt halinin Borsa Yönetim Kurulu'nun belirlediği süreyi doldurması halinde, sürenin bitimini takip eden ilk iş günü işlem konusu hisse senetlerinin temerrüde düşen üyenin pozisyonuna göre Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğü'nce elektronik ortamda ayrı hisse koduyla, cari fiyattan alım satımının yapılmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü