Eğitim Sitesi

Kafesoyma Nedir? Kafesoyma Hakkında Kısaca Bilgi

Kafesoyma Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kafesoyma:

Mermer, tahta gibi gereçleri kafes şeklinde oyarak yapılan süsleme.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Kontrast: 1- Zıt, karşıt, karşıtlık. 2- İki renk, iki bina ya da uygulama arasındaki zıtlık. 3- Yediğimiz yemekler için baharat ne ifade ediyorsa, dekorasyonda kontrast da aynı amaca hizmet eder. Bir odayı çekici kılmak için kontrast kullanılır. Aynı stile sahip nesnelerin farklı renk, desen ve ebatta kullanılmasıyla elde edilir.

    Çatı Çıkış Kapağı: Çatı üstüne ulaşmayı sağlayan kapaklardır.

    Kırılmaz Temperli Cam: Camı yumuşama sıcaklığına yakın bir sıcaklığa (700°C) değin ısıtıp sonra birdenbire soğutarak elde edilen güvenlik camı, duracam, sekurit cam. Kullanım gereklerine göre renkli, renksiz, yansıtıcı, desenli, sable camlar gibi her tür cam temperlenebilir. Temperleme işlemiyle camın direnci yaklaşık beş kat artar. Üretiminden sonra kesilmesi, delinmesi, yüzey ve kenar işlemleri yapılması olanaksız olduğundan söz konusu işlemler temperleme işleminden önce yapılır. Kırıldığı zaman kesici olmayan boncuklara ayrılır.

    Elektrik Anahtarları: Elektrik tesislerinde istenildiğinde el ile kumanda ederek alıcıya giden enerjiyi açma ve kapama görevi yapan kontrol elemanıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü