Eğitim Sitesi

Java Nedir? Java Hakkında Kısaca Bilgi

Java Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Java:

1. Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. Java, kullanıcılara çevrimdışı kullanılmak üzere bağımsız uygulamaları indirme becerisini kazandıran lider bir mobil platformdur.

2. Platformdan bağımsız programlama dili. Mobil Telefonlar için geliştirilen versiyonu da bulunmaktadır(j2ME). Bu sayede başta oyunlar olmak üzere, java ile geliştirilmiş birçok uygulama uyumlu telefonlara indirilebilmektedir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak JAVA:

Sun Microsystems'in ürettiği kolay kullanılır, güvenli, nesneye dayalı ve güçlü bir programlama dilidir. HTML dili ile beraber kullanılan JAVA, daha çok HTML sayfasına görsel efektler katmak ve kolay kullanım sağlamak için kullanılmaktadır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    VAS (Value added Services): Katma değerli servisler. GSM operatörlerinin kullanıcılarına sunduğu ek hizmetler.

    Gerçek Çözünürlük (Native Resolution): Projektörler ve düz panelli ekranlar, çözünürlükleri üzerinde belirli kısıtlamalara sahiptir. Bu yüzden sadece "gerçek" (native) ayarı optimum görüntü kalitesini verecektir. Diğer çözünürlükler de gösterilebilmesine karşın, gerçek çözünürlük daima en iyi görüntü kalitesini sunacaktır.

    Çoklu Disk Değiştirici: Sürekli eğlence için bir seferde birden fazla disk yerleştirmenize imkan veren bir DVD veya CD oynatıcı.

    HSCSD: High Speed Circuit Switched Data (Yüksek Hızlı Devre Anahtarlı Veri) olarak da bilinen bu yazılım, veri transferini hızlandıran "bundling" (gruplandırma) sürecini etkinleştirir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü