Eğitim Sitesi

Isı Yalıtımı Nedir? Isı Yalıtımı Hakkında Kısaca Bilgi

Isı Yalıtımı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Isı Yalıtımı:

Isı iletim katsayısı 0,065 W/mK değerinden küçük olan malzemeler ile yapılan yalıtımlardır. Bunlar; taş yünü, cam yünü, ekstrüde polistiren (Xps), taneli polistiren (Eps), poliüretan, ahşap yünü gibi malzemelerdir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Isı Yalıtımı:

1- Isı kaybını (kışın) veya ısı kazancını (yazın) önlemek amacı ile ısı enerjisinin bir mekândan diğerine geçişini engellemek için organik, inorganik malzemeler kullanılarak yapılan yalıtımlardır.

2- Farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı transferini azaltmak için yapılan işlem. Bunu sağlayan malzemelere ısı yalıtım malzemesi adı verilir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Isı Yalıtımı:

Ortamlar arasındaki ısı alış verişinin engellenmesi veya yavaşlatılması.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Kerevet: Üzerine şilte serilerek, yatmaya veya oturmaya yarıyan ahşap seki.

    Portal: Taç kapı.

    Görüntülü Kapı Telefonu: Görüntülü kapı telefonu tek daireden çok bloklu sitelere kadar modüler bağlantı ile sınırsız kapasite şifre ile dış kapıyı açabilme, güvenlik ve sosyal birimler ile karşılıklı görüşebilme siyan/beyaz veya renkli LCD ekran seçeneği özelliklerine sahiptir. Apartmanlar, villalar, siteler, iş merkezleri, villa kentler, çok bloklu sitelerde uygulanmaktadır.

    Köşe Pahı: Gizli dere içine veya Çatı yüzeyine serilen örtü tipi malzemelerin çatı duvar veya çatı kalkan duvar birleşim noktalarında, duvar yüzeyine rahatlıkla döndürülebilmesi için oluşturulan pahlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü