Eğitim Sitesi

İmaret Nedir? İmaret Hakkında Kısaca Bilgi

İmaret Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İmaret:

Yoksullara, fakirlere ve medresede okuyan öğrencilere parasız yemek verilen hayır kurumu.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak İmaret:

Çoğunlukla bir cami bünyesinde yapılan, bazen bir camiden ayrı olarakta oluşturulan ve fakirlere özellikle yemek yardımı yapmak amacı ile kurulan ve vakıf niteliğinde olan kuruluş.

 

Tarih Terimi Olarak İmaret:

Eskiden yoksullara, kimsesizlere, medrese öğrencilerine parasız yemek verilen hayır kurumu.

 

Sanat Terimi Olarak İmaret:

Yoksullara ve öğrencilere yiyecek dağıtmak için kurulmuş hayır kurumu.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tarihi Eser: Tarihi eserler, geçmiş uygarlıklardan bugüne kadar gelen din, bilim, düşünce, sanat, edebiyat ve mimari gibi alanlarda ortaya konan eserlerdir. ● Tarihi eserler insanlar tarafından yapılmışlardır. ● Tarihi eserler koruma altındadırlar. Zarar görmemeleri için korunurlar. ● Tarihi eserler insanlığın ortak mirası olduğundan ziyaretçilere açık tutulur.

    Sosyal: İnsanın toplum hayatındaki yeri, rolü, birbirleriyle ilişkileri ile ilgili olan demektir. "Sosyal hayatta neler yapıyorsun? Sinemaya gidiyor, Erdemirspor'da futbol oynuyorum." "Sosyal devlet ne yapar? Sosyal devlet toplumun eğitim, sağlık, yiyecek, giyecek, barınma, birlikte yaşama, çalışma hayatı ve geçinme, sendika kurma ve örgütlenme, spor yapma, emeklilik, yaşlıların korunması vb konularda vatandaşlarının haklarını korur." "Sosyal devlete örnekler verir misiniz? Osmanlılar'ın medrese yapmaları, Selçuklular'ın imarethane yapıp fakirleri doyurması, darüşşifalarda hastaların iyileştirilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin huzurevleri kurması vs..."

    Klonlama:  Bitki, hayvan veya insan gibi yaşayan bir organizmanın (aslının aynı) bir kopyasını yapmaktır. Bu faaliyetin amaçları tedavi ve çoğalma olarak ikiye ayrılmaktadır.

    Ehl-i Hibre: Ahilikte mesleğin sırlarını çok iyi bilen, malların niteliği hakkında görüş bildiren, fiyatların tespitinde yardımcı olan ve anlaşmazlıkları çözümleyen uzman.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü