Eğitim Sitesi

Hastalık Nedir? Hastalık Hakkında Kısaca Bilgi

Hastalık Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Hastalık:

Fungus, bakteri, virüs ve diğer mikroorganizmaların bitkilerde meydana getirdikleri zararlardır.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Hastalık:

Organizmada birtakım değişikliklerin ortaya çıkmasıyla sağlığın bozulması durumu, rahatsızlık, dert, illet, maraz, maraza, esenlik karşıtı.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Hastalık:

Organizmada bir takım değişikliklerin meydana gelmesi sonucu fizyolojik görevlerin yerine getirilmemesi ve bu nedenle sağlığın bozulması durumu ya da ruh sağlığının bozulması durumudur.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık: Eğer bir bitkinin çiçek tozları, kendi dişi çiçeklerini veya aynı çeşide ait diğer bitkilerin dişi çiçeklerini dölleyemiyorsa buna "kendiyle uyuşmazlık" bir çeşidin çiçek tozları aynı tür içindeki diğer bir çeşidi dölleyemiyorsa buna da "birbiriyle uyuşmazlık" denir.

    Döllenme: Bitkilerde dişicik tepesinde çimlenerek mikrofile ilk erişen çiçek tozu çekirdeğinin, yumurta hücresi ve endosperm ana hücresiyle birleşmesi.

    Altıntaş-95: Sap 110-120 cm boyundadır. Başakları kılçıklı ve kahverengi kavuzludur. Dane kehribar renkli, camsı yapılıdır. Yatmaya ve kurağa dayanıklıdır. 1000 tane ağırlığı ve hektolitresi yüksek, makarnalık kalitesi iyidir. Tarla koşullarında sarı pas, kara pas, sürme ve rastığa dayanıklı, kahverengi pasa ise orta dayanıklı olan makarnalık buğday çeşidi.

    Libellula: İtalyan orijinli, Sakarya Zirai Araştırma Enstitüsünce ıslah edilen, kılçıksız, sık kırmızı kavuzlu, kışa, paslara ve kurağa dayanıklı, bin dane ağırlığı 35-40 gram civarında olan, Marmara Bölgesi için uygun bir ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü