Eğitim Sitesi

Harcama Nedir? Harcama Hakkında Kısaca Bilgi

Harcama Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Harcama:

Bir şeyi almak veya yapmak için elden çıkarılan para.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Harcama:

Herhangi bir iş için para verme.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Sivil Toplum Kuruluşu: Resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda çalışan kuruluşlardır. Üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alırlar, kâr amacı gütmezler ve gelirlerini bağışlar ya da üyelik ödemeleri ile sağlarlar. Sivil toplum kuruluşları; oda, sendika vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf ve dernekler, topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır.

    Gazi: 1- Müslümanlıkta düşmanla savaşan veya savaş yapmış kimse. 2- Olağanüstü yararlıklar göstererek düşmanı yenen komutanlara veya şehirlere devlet tarafından verilen onur unvanı. 3- Savaştan sağ ve zafer kazanmış olarak dönen kimse.

    Malazgirt Meydan Savaşı(1071): Selçuklularla Bizanslılar arasında yapıldı. Sonuçları: 1.Bizans ordusu yenilgiye uğratıldı. 2.Anadolu kapıları Türklere açıldı. 3.İlk Türk beylikleri ortaya çıktı. 4.Türkiye tarihi başlamış oldu 5.Haçlı seferlerinin nedenlerinden biri oldu. 6.Bizans'ın İslam dünyası üzerindeki baskısı sona erdi. Bu zaferle Büyük Taarruz ve Başkumandanlık meydan Muharebesi(30 Ağustos 1922) arasında benzerlik vardır. Çünkü bu zaferle de Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu olması sağlandı.

    Gelecek: Zaman bakımından ileride olan, gerçekleşmesi beklenen.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü