Eğitim Sitesi

Haber Öğeleri Nedir? Haber Öğeleri Hakkında Kısaca Bilgi

Haber Öğeleri Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Haber Öğeleri:

Bir haberde mutlaka bulunması gereken 5N1K sorularının cevapları ile haberin gerçeklik, doğruluk, yenilik/güncellik, anlaşılırlık, ilginçlik, önemlilik, geçerlilik ve nadirlik gibi niteliklerinin bütünü.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Kuşak: Çoğunlukla program içeriği ile ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla program görüntüsü üzerinde yer alan KJ çıktısı.

    IPTV (Internet Protocol Television): Radyo, televizyon yayınları ile isteğe bağlı yayın hizmetlerini genişbant iletim ve erişim teknolojileri kullanarak belli bir hizmet kalitesinde, özel yönetilen bir ağ üzerinden, DVB-IPTV standartlarında abonelere veya izleyicilere, internet protokolü (IP) uygulanarak set üstü cihaz veya bütünleşik TV alıcıları ile alınmasına imkân tanıyan yayın.

    Stüdyo Şefi: Yayın süresince stüdyoda ya da yayın setinde yönetmenin direktifleri doğrultusunda sunucuyla kameramanın koordinasyonunu sağlayan ve yayının sağlıklı olarak sürmesinden sorumlu kişi.

    Doğaçlama: Belirli bir metne bağlı ya da metne bağlı kalmadan, aşamaları önceden belirlenmemiş biçimde seslendirmeyi ya da prova esnasında gerçekleştirilen duruma uygun bir sesle canlandırma performansı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü