Eğitim Sitesi

Güvenirlik Nedir? Güvenirlik Hakkında Kısaca Bilgi

Güvenirlik Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Güvenirlik:

Bir ölçme aracı olarak testin kendi içindeki kararlılık derecesi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Beden Eğitimi: 1. Cimnastik, oyun ve spor gibi eğitici bütün beden alıştırmalarını kapsayan genel kavram. 2. Öğrencilerin bedensel gelişimi için zorunlu devinim gereksinmelerini karşılamak, topluluk oyunları ve başka etkinliklerle kişilik ve önderlik yeteneklerini arttırmak, dengeli bir ruh ve beden gücü elde etmelerine olanak sağlamak amacıyla her dereceli okul programında yer alan ders.

    Bileşik Geçerlik: Bir testin, bir öğrencinin ya da bir küme öğrencinin betimlenmesi ya da tanınması bakımından uygulama sırasında doğru ölçü verme derecesi.

    Danışma(Rehberlik) Bölümü: İng. counseling service Çocuğu testlerde aldığı sonuçlara, ders notlarına ve olay yazımlarındaki bilgilere göre tüm olarak değerlendirmesini bilen bir danışmanın yönteminde çalışan ve öğrencilerin danışma gereksinimini karşılayan kılavuzluk bölümü.

    Birleştirilmiş Sınıf: Bir sınıfa düşen öğrenci sayısının azlığı ve bu gibi sınıflara ayrı birer öğretmen verilemeyişi nedeniyle birden çok sınıfın birleşmesinden oluşan ve tek bir öğretmenin yönetiminde bulunan sınıf.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü