Eğitim Sitesi

Genel Tarih Nedir? Genel Tarih Hakkında Kısaca Bilgi

Genel Tarih Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Genel Tarih:

İnsanoğlunun yeryüzündeki bütün geçmişini siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel tarihini başlangıçtan günümüze inceler.

Örneğin : Dünya Tarihi

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kutsal Emanetler: Topkapı Sarayında, hazine dairesinde saklanan Hz. Mu-hammet'e, Kabe'ye ve İs-lam inanışında saygın olan bazı kişilere ait olan eşyalardır. Bu eşyalar I. Selim'in 1517 yılında yaptığı Mısır Seferi'nden sonra İstanbul'a getirttiği eşya-lardır. Bunlardan bazıları; Hırka-i Saadet, Hz. Muhammed'in bir dişi, ayak izinin olduğu bir taş, atının bir çift nalı, bir seccadesi, sancağı, yayı, teyemmüm tası, iki asa, Hz. Nuh'un tenceresi, Hz. İbrahim'in kazanı, Hz. Yusuf'un gömleği, Hz. Davut'un kılıcı, Hz. Ebu Bekir'in seccadesi, Hz. Hüseyin'in gömleği, Hz. Hatice'nin gömleği.

    Zeamet: 1. Osmanlı Devleti'nde yıllık geliri yirmi bin ile yüz bin akçe arasında olan ve belli hizmetleri karşılığında orta derecedeki devlet görevlilerine maaş karşılığı bırakılan topraklardır. 2. Fetih sırasında devlete ait araziden savaşçılara ve bir kısım devlet ve saray memurlarına kılıç hakkı olarak verilen toprak. (Zeamet, 1840 yılında kaldırıldı). 3. Yıllık geliri 20.000-100.000 akçe olan arazilerdir.

    Raca: Hintlilerde merkezî otoritenin olmaması nedeniyle kurulan küçük devletleri yöneten kişi.

    Çapul: Akıncıların düşman topraklarına yaptıkları baskın niteliğindeki saldırılarla bu saldırılarda elde edilen ganimetlere verilen addır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü