Eğitim Sitesi

Gelecek Nedir? Gelecek Hakkında Kısaca Bilgi

Gelecek Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Gelecek:

Zaman bakımından ileride olan, gerçekleşmesi beklenen.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Analiz birimi: Benzer tüm birimlerin özet tanımlarını oluşturmak ve aralarındaki farkları ifade etmek için üzerinde gözlem yapılan bireyler, gruplar, örgütler, nesneler.

    Ekonomi: 1. İnsanların yaşayabilmek için üretme, ürettiklerini bölüşme biçimlerinin ve bu faaliyetlerden doğan ilişkilerin bütünü, iktisat. Maddi kaynaklarımızı verimli şekilde kullanmamıza yardımcı olur. 2. Üretim, dağıtım, tüketim, ticaret, değişim ve bölüşüm ile ilgili etkinliklerin bütünü ile bu etkinlikleri inceleyen bir bilim dalıdır. 3. Tarım, ticaret, sanayi, hayvancılık, bankacılık, turizm, pazarlama vb işlerin genel adı. "Dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması ekonomik bağımsızlık demektir."

    Subaşı: Osmanlılarda kapı kulu süvarileri arasından, savaş zamanı güvenlik işlerine bakmak, barış zamanı da vergi toplamak işleri için ayrılan kimse.

    Rol: 1. Bir kişiliği canlandıran oyuncunun söylemesi ve yapması gereken hareketlerin genel adı. 2. Bir işte bir kimse veya şeyin üstüne düşen görev. 3. Bireyin üyesi bulunduğu kümenin etkinliği sırasında benimsediği davranış özellikleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü