Eğitim Sitesi

Foraminifera Nedir? Foraminifera Hakkında Kısaca Bilgi

Foraminifera Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Foraminifera:

Kalkerli ve çok odacıklı kabuk salgılayan ameboid protozoa. Odacıklar üzerindeki deliklerden hayvan ayaklarını çıkarır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Diş Tacı: Kesme ve öğütme görevlerine göre çeşitli biçimler gösteren dişin çene kemiği dışında kalan bölgesi.

    Translasyon(okuma): 1- mRNA'nın sentezlendikten sonra stoplazmadaki ribozoma bağlanıp amino asitleri tRNA'lar yardımıyla sıraya koyması. 2- mRNA molekülü üzerinde kodlanmış genetik bilgiyi kullanarak bir polipeptit sentezlenmesi.

    Ultrasantrifüj: Yüksek devirli santrifüj. Bir solüsyon içindeki protein, nükleik asit gibi büyük moleküllerin ayrılmasında kullanılan yüksek devirde dönme özelliğine sahip cihaz.

    Komünite: Belirli bir alanda karşılıklı ilişkiler içinde yaşayan çeşitli bitki ve hayvan türlerinin oluşturduğu topluluk. Bir alanda yaşayan popülasyonlar topluluğudur. Bir komünite içerisinde birden fazla tür bulunur. Dolayısıyla komüniteler popülasyonlardan daha büyük canlı topluluklarıdır. Örneğin, Sapanca Gölü'nde bulunan turna balığı popülasyonu ve bu gölde yaşayan kurbağa, bitki, böcek ve bakteri türlerinin oluşturduğu popülasyonların tamamı Sapanca Gölü'nün komünitesini oluşturur. Komüniteler barındırdıkları tür sayısı bakımından farklılık göstermekle birlikte, kutuplardan ekvatora doğru tür zenginliği genellikle artış gösterir. Popülasyonlar biraraya gelerek komüniteyi, komüniteler de cansız çevreyle birlikte ekosistemi oluşturur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü