Eğitim Sitesi

Fesih Nedir? Fesih Hakkında Kısaca Bilgi

Fesih Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Fesih:

Verilmiş bir yargıyı kaldırma, bozma.

 

Hukuk Terimi Olarak Fesih:

Devam etmekte olan bir hukuki ilişkiyi, tek taraflı olarak ve ileriye dönük olmak üzere sonlandıran bozucu yenilik doğurucu irade beyanı. Hukuksal işlemin irade ile ortadan kaldırılması.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Fesih:

Ortaklık faaliyetlerinin esas sözleşme şartlarına bağlı olarak ya da kanunlarda belirtilen şartlardan birinin gerçekleşmesi halinde sona erdirilmesidir. Sözkonusu durum gerçekleştiğinde Ortaklık hisse senetleri Borsa kotundan da çıkarılır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Baharat Yolu: Ümit Burnu'nun bulunmasına kadar yoğun olarak kullanılan geleneksel kervan ticaret yoludur. Hindistan'dan yüklenen özellikle baharat gibi ürünler İran körfezi ya da Kızıldeniz yoluyla Suriye ve Mısır üzerinden Avrupa'ya gönderilirdi.

    Kargu, Karguy: Nöbetçi kulesi. Dağ tepelerinde düşmanı ihbar için yapılan kule, düşmanı haber vermek için yapılan ateş kulesi. Nöbetçi, muhafız.

    Animizm (Canlıcılık): Doğanın bütün varlıklarında insanınkine benzer ruhlar bulunduğu yolundaki ilkel inançtır. Ruhu bedenin ilk nedeni ve canlandırıcısı sayan öğretidir. Atalara ve doğal varlıklara tapmakla başlayan animizm zamanla büyücülüğe dönüşmüştür. İslamiyet'ten önce, Orta Asya'da yaşayan Türk ve öteki toplulukların da dinsel inançlarıdır.

    İkta: 1. Bir kişinin mülkiyetinde olmayıp devlete ait olan toprakların vergilerinin veya gelirlerinin asker veya sivil erkâna hizmet ve maaşlarına karşılık verilmesi. 2. Belirli ölçülerdeki bir arazinin, hizmet karşılığı olarak bir kimseye verilmesi. 3. Asker veya sivil erkâna, devlete hizmetlerinin karşılığı olarak, yani maaşlarına karşılık verilmesi olarak tanımlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü