Eğitim Sitesi

Entüisyonizm (Sezgicilik) Nedir? Entüisyonizm (Sezgicilik) Hakkında Kısaca Bilgi

Entüisyonizm (Sezgicilik) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Entüisyonizm (Sezgicilik):

Kesin ve değişmez bilgilere sezgi aracılığı ile ulaşılabileceğini savunan akım enstüisyonizmdir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Entüisyonizm (Sezgicilik):

Bilginin kaynağı probleminde insanın aracısız bir şekilde kavrayış durumu olan sezgiyi görür.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Açık-Seçiklik: Bulanık olmama, kolayca anlaşılabilir olma

    Enflasyon: 1- Mal ve hizmetlerin fiyatlarının yükselmesi sonucu paranın satın alma gücünün düşmesidir. Enflasyonun nedeni, dış satımın (ihracatın) az, dış alımın (ithalatın) çok, üretimin az, tüketimin çok olması yani bütçe açığıdır. Bir devlet ürettiğinden çok tüketiyorsa, sattığından çok alıyorsa enflasyon yaşar. 2- Piyasadaki para miktarının, mal miktarına oranla çok olması ve paranın değerinin düşmesi durumu. Para şişkinliği. 3- Bir ekonomide toplumsal talebin (toplumun herhangi bir mala veya hizmete olan ihtiyacının), toplam arzdan (topluma sunulan mal veya hizmet miktarından) fazla olmasıdır. Bu durumda ürün miktarından fazla tüketici olduğu için ürünün değeri yükselir, paranın değeri düşer. Kısaca enflasyon, ülke piyasasında bulunan paranın, üretilen mal ve hizmet değerinden daha fazla olması durumunda ülke parasının değer yitirmesidir.

    Burjuva: 1- Orta sınıftan olan, kent soylu. 2- Özellikle sanayi devriminden sonra üretim araçlarına (fabrika gibi) sahip olarak zenginleşen sermaye kesimi. Kapitalist toplumda üst tabakayı oluşturan grup.

    Estetik Değer: Bir sanat eseri karşısında sujenin ortaya koyduğu değer estetik değerdir. Yani güzel değeridir. Sanat eserinin beğeni ya da haz duygusu yaratan özelliği estetik değerdir. Suje: Sanatla ilgilenen, sanattan anlayan kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü