Eğitim Sitesi

Ensar Nedir? Ensar Hakkında Kısaca Bilgi

Ensar Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Ensar:

Mekke'den Medine'ye göç eden Müslümanlara yardım eden Medineliler.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ensar:

Allah'ın emriyle Peygamber Efendimiz kendisine inananlarla birlikte Mekke'den Medine'ye göçmüş yani hicret etmiş. Medineli halk O'na ve Müslümanlara o kadar yardımcı olmuşlar ki, onlara Ensar adı verilmiş. Yani yardım edenler. Evlerini açmışlar göç eden kardeşlerine, maddi manevi destek olmuşlar. Tüm ihtiyaçlarını karşılamışlar. Bu yüzden onlar bu yardımlarının karşılığında Ensar olarak tarihe adlarını yazdırmışlar.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ensar:

Hicret sırasında Hz. Peygamber’e ve Mekke’den Medine’ye göç eden diğer Müslümanlara kucak açıp onları misafir eden; beslenme, barınma ihtiyaçlarını gideren ve farklı bir ortamda yeni bir yaşamın kurulabilmesinde onlara yardımcı olan ve sahip oldukları her şeyi onlarla paylaşan Medineli Müslümanlar.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Uygarlık Tarihi: Toplumların yaşamlarını her yönüyle inceleyen bilim dalıdır. Bütün ulusların meydana getirdikleri uygarlık eserlerini, kültür ve medeniyet ürünlerini inceler. Örneğin : Çin Uygarlığı, İslam Uygarlığı vb. Uygarlık tarihini oluşturan kültür tarihleri; Felsefe Tarihi Dinler Tarihi Ekonomi Tarihi Siyaset Tarihi Edebiyat Tarihi Bilim Tarihi Mimarlık Tarihi Askeri Tarih Uygarlık ; - Bir ülke veya toplumun maddi ve manevi varlıklarının; bilim, sanat, düşünce ve teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder. - Uygarlık ve medeniyet çoğu zaman aynı anlamda kullanılır. - Uygarlığın, Batı uygarlığı, İslam uygarlığı, Hint uygarlığı vb. şeklinde sınıflandırılmasının temelinde söz konusu toplumların yaşam tarzı, inanış ve gelenekleri vardır.

    Meclis-İ Ahkam-I Adliye: 1853-1861 yıllarında Osmanlı Devleti'nde temyiz (Yargıtay) mahkemesi görevini yapan yargı kuruludur

    Çatkı: Uç uca, birbirine çatılan şeylerin bütünü.

    Terennüm: Güzel ve alçak sesle şarkı söyleme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü