Eğitim Sitesi

Ekran Boyutu Sınıfı Nedir? Ekran Boyutu Sınıfı Hakkında Kısaca Bilgi

Ekran Boyutu Sınıfı Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Ekran Boyutu Sınıfı:

HDTV'ler ve bilgisayar monitörleri için ekran boyutu, iç köşelerden diyagonal olarak ölçülür. Ölçüm kasayı içermez.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    RGBY: Sharp tarafından üretilen Dünya’nın ilk 4 renk filtreli televizyonlarının renk uzayıdır. Klasik RGB ye (kırmızı, yeşil, mavi) sarı rengin (Yellow) eklenmesidir. Quad Pixel teknolojisini tanıtan Sharp,Quad Pixel teknolojisi ile RGBY filtreli kullanılarak renk paleti genişletilmiş, 1 trilyondan fazla renk sunacağı ve renk kuantumunun genişletileceği belirtildi. Quad Pixel ile ekranda görülen renklerin çok daha canlı ve ayırt edilebilir olacağı ifade ediliyor.

    Kontrast Oranı (Contrast Ratio): Kontrast kelimesi zıtlık anlamına gelir. Ekrandaki tam beyaz ile tam siyahın birbirlerine olan parlaklık oranına “kontrast oranı” denir. Siyah değerler ortam ışığından fazlasıyla etkilendiği için bazı firmalar kontrast oranı ölçümlerini karanlık odalarda yaparlar. Daha yüksek kontrast değeri olan ürünlerde renkler daha canlı görünür. Ancak tüm markaların ölçümleri aynı koşullarda yapılmadığı için, üreticilerin açıkladığı kontrast oranı değerleri yanıltıcı olabilmektedir.

    TFT: Thin Film Diode Display (İnce Filmli Diyot Ekran) olarak da bilinen bu ekran teknolojisi, pilinizi hızla tüketmeden renkleri olağanüstü parlaklıkla görüntüler.

    Full HD: Tam yüksek çözünürlük. 1920 x 1080 çözünürlüğü ifade eder. Günümüz televizyonlarında hemen hemen standart çözünürlük seçeneği haline gelmiştir. 1080p şeklinde ifade edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü