Eğitim Sitesi

Cemre Nedir? Cemre Hakkında Kısaca Bilgi

Cemre Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak Cemre:

Sözlükte çakıl taşı ve ateş koru anlamına gelen "cemre", bir hac terimi olarak, haccedenlerin kurban bayramı günleri Mina'da,halk arasında şeytan diye isimlendirilen yerlere attıkları küçük taşların her birine denir. Bu taşların atıldığı yere de mecazi olarak cemre denir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Cemre:

Sözlükte çakıl taşı ve ateş koru anlamına gelen "cemre", bir hac terimi olarak, haccedenlerin kurban bayramı günleri Mina'da, halk arasında şeytan diye isimlendirilen yerlere attıkları küçük taşların her birine denir. Bu taşların atıldığı yere de mecazi olarak cemre denir.

 

    Benzer Hac ve Umre Terimleri

    Merve: Sa'yin yapıldığı iki tepeden biri. Sa'y Safâ ve Merve tepeleri arasında yapılır.

    Rükn-i Hacer-il Esved: Kâbe'nin Hacer-il Esved tarafındaki köşesi.

    İlk Tehallül: Hanefi mezhebinde cinsel ilişki dışındaki ihram yasaklarının kalkmasını sağlayan ilk tehallül, ancak sacların tıraş edilmesi veya kısaltılması ile olur. Bayramın ilk günü fecr-i sadıktan sonra tıraş olmakla ilk tehallül gerçekleşir.

    Rükn: Sözlükte köşe ve bir şeyin aslı anlamına gelen rükn, bir hac terimi olarak hac ve umre ibadetini meydana getiren ve yapılmaması,umre veya haccı geçersiz kılan temel menasik demektir.Ayrıca Kâ'be'nin köşelerine de rükün denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü