Eğitim Sitesi

Cathode Ray Tube (CRT) Nedir? Cathode Ray Tube (CRT) Hakkında Kısaca Bilgi

Cathode Ray Tube (CRT) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Cathode Ray Tube (CRT):

katot ışınlı tüp. Halk dilinde, “Tüplü Tv” olarak bilinir. CRT Tv’ler LCD ve Plazma Tv’ler gibi ince değildir. Kasalarını büyük yapan, tüplerinin büyük olmasıdır. Son dönemde tüpleri, dolayısıyla kasaları daha ince olan (slim) ve ekranları bombeli değil düz olan (flat) tüplü Tv’ler piyasaya sürülmüştü.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    BREW: Binary Runtime Environment for Wireless (Kablosuz için İkili Çalışma Zamanı Ortamı), mobil telefonların işletim sisteminden bağımsız olarak oyunlar gibi küçük programları çalıştırmasını sağlayan bir uygulama geliştirme platformudur.

    ESN: Bir Electronic Serial Number (Elektronik Seri Numarası) bir cep telefonunu aktive etmek için kullanılan, yalnız tek telefonda geçerli olan 32-bit kimlik numarasıdır.

    TFT: Thin Film Diode Display (İnce Filmli Diyot Ekran) olarak da bilinen bu ekran teknolojisi, pilinizi hızla tüketmeden renkleri olağanüstü parlaklıkla görüntüler.

    Kayıt Sıklığı: Dijital bir TV kaydedicisi, sabit disk sürücüsünün boyutu ne kadar büyük olursa, favori programlarınızı (daha eski kayıtlarınızın silinmesine gerek olmaksızın) o kadar sık kaydedebilir ve depolayabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü