Eğitim Sitesi

Bluetooth Nedir? Bluetooth Hakkında Kısaca Bilgi

Bluetooth Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bluetooth:

Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkan veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Bluetooth:

Mobil telefonların, bilgisayarların ve diğer mobil cihazların birbirleriyle, ev ve iş yerlerindeki kısa dalga kablosuz bağlantıları kullanan telefon ve bilgisayarlarla kolaylıkla bağlantı kurabilmelerini sağlayan donanımdır.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bluetooth:

Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkân veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip. Yeni çıkan bazı telefonlarda bu menzil 100 metreye kadar çıkmaktadır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Dynamic Noise Reduction (DNR): Dinamik Gürültü Azaltma. DNR özelliği görüntüdeki kirlilikleri filtreleyerek daha temiz bir görüntü elde etmenizi ve düşük sinyal seviyesinde daha iyi bir görüntü almanızı sağlar.

    Bio Fonksiyonu: Bio Fonksiyonu, deterjandaki enzimleri aktifleştirmek ve protein tabanlı lekeleri etkili bir şekilde çıkarmak için programın ilk aşamalarında suyu 4º C sıcaklığa ısıtır.

    Call Barring: Telefonun tüm yapılan aramalara veya belirli aramalara kapatılıp açılabilmesi.

    AM/FM Radyo: En sevdiğiniz AM veya FM radyo istasyonlarını ayarlayıp; müziğin, sohbetlerin, haberlerin, sporun ve daha fazlasının keyfini çıkarın.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü