Eğitim Sitesi

Blog Nedir? Blog Hakkında Kısaca Bilgi

Blog Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Blog:

Genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, günlüğe benzer, web tabanlı, kişisel ve/veya bir gruba ait yayınlar.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Blog:

İnternet Günlüğü. Bir sunucunun internetteki adresi.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Haber Spotu: Haberin en önemli detaylarını özetleyen, en çarpıcı bilgiyi veren bölümünü ya da okuyucunun ilgisini çekmeyi sağlayacak olan haber girişi.

    Zaman Kodu: Çekimlerin saat, dakika, saniye ve kare sayısı bakımından belirlenmesini sağlamak amacıyla bant üzerine kaydedilerek kayıt, kurgu ve okuma sırasında çekimin süresi, başlangıç ve bitiş zamanının hesaplanabilmesini sağlayan sistem.

    Kurgu: 1. Eldeki görüntülerin ve/veya seslerin arasında seçim yapılmasını, bunların çeşitli kurallar dahilinde, sanatsal düşünce, görüntü ve ses sürekliliğini dikkate almak suretiyle, senaryoya ve belli bir anlatıma göre arka arkaya sıralanmasını, gerekirse senaryodaki sıralarının değiştirilmesini, uzunluklarının ve ekranda kalma sürelerinin saptanması. 2. Bir videonun değişik ve yerlerde çekilen bölümlerini bir uyum ve anlam bütünlüğü sağlayarak birleştirme, montaj.

    Haber Ara Spotu: Genellikle uzun haberlerde yer alan, durum tespiti ya da alıntıdan oluşan kısa paragraf.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü