Eğitim Sitesi

Biyomorfik Biçim Nedir? Biyomorfik Biçim Hakkında Kısaca Bilgi

Biyomorfik Biçim Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Biyomorfik Biçim:

Soyut Sanat'ta geometrik biçimlerden çok bitki ya da hayvan biçimlerini anımsatan eğrisel dış çizgilerle oluşturulmuş biçimler. En tipik örnekleri Arp'ın resimlerinde görülür. (Biomorphic Form)

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Terracotta: Her tür pişmiş topraktan yapılmış kullanım eşyasının genel adı. Tuğla, kiremit gibi kaba yapı malzemeleri pişmiş toprak ya da keramik sayıldıkları halde, terracotta değildirler.

    Pozitif: Çekilen konuların aynı renk ve görüntü de görünen, kimyasal olaylardan sonra da pozitif görüntü veren filmlere denir.

    Tuval: Üzerine yağlı boya resim yapılan, ahşap bir çerçeveye gerilerek tutkallı bir birleşimle astarlanmış bezden oluşan malzeme.

    Estetik: 1. Sanatsal eserin genel yasalarıyla sanatta ve hayatta güzelliğin kuramsal bilimi, güzel duyu. 2. Sanatta güzellik, duygulara hoş gelen anlamına gelir. 3. Toplum ile doğada estetiksel olanın ; estetiksel değerler ile öznel estetiksel duyumsama ve duyguların ; estetiksel kültür ile estetiksel toplumsal bilincin; sanat ile toplumsal gerçeklik arasındaki ilişkilerin; sanatsal düşünme ile sanatsal yapıların içerik ve biçimin temel özyanlarının ; çeşitli sanatlar ile bu sanatların karşılıklı ilişki ve özelliklerinin özü, yasaları, işlevleri ve tarihsel oluşma ve gelişme süreçlerinin bilimi. 4. Güzelliği, güzelliğin insan usu ve duyuları üzerindeki etkilerini konu olarak ele alan felsefe dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü