Eğitim Sitesi

Bina Nedir? Bina Hakkında Kısaca Bilgi

Bina Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Bina:

İçinde yaşamak veya çeşitli eylem ve işlevleri (fonksiyonları) gerçekleştirmek üzere kurulan yapı: ev, okul, türbe binadır, köprü ise yapıdır. Her bina bir yapıdır, her yapı bina değildir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bina:

Kendi başına kullanılabilen, üstü örtülü ve insanların içine girebilecekleri ve insanların oturma, çalışma, eğlenme veya dinlenmelerine veya ibadet etmelerine yarayan, hayvanların ve eşyaların korunmasına yarayan yapılardır.

 

İnşaat Terimi Olarak Bina:

İçinde yaşamak veya çeşitli eylem ve işlevleri (fonksiyonları) gerçekleştirmek üzere kurulan yapı: ev, okul, türbe binadır, köprü ise yapıdır. Her bina bir yapıdır, her yapı bina değildir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Floresan Ampul / Lamba: Aynı lümen değerlerinde akkor lamba ampullerin 1/5'den 1/3'üne kadar elektrik harcar ve onlardan 20 defa daha uzun ömürlüdürler. Kompakt modelleri daha küçük ve mini armatürlerde kullanılırlar; sıva altı armatürler, duvar aplikler, tavana yakın armatürler ve ray spotları bunlara örnektir. Floresan ampuller iki çeşittir: Normal floresan ampuller, Uzun ve yuvarlak floresan ampuller. Normal floresan ampullerin cam tüpünün içi floresan maddeyle sıvanmıştır. Bu madde ampul içinde oluşan ultraviyole ışınları görülebilir ışığa çevirir. Floresan madde olarak silikatlar, fosfatlar ve tungsten bileşikleri kullanılır. Floresan ampullerin iki ucunda elektrotları taşıyan metal başlıklar bulunur. Başlıkların iç kısmında üzeri baryum oksitle kaplanmış tungsten elektrotları yer alır. Ampulün içinde ise cıva buharı ve argon gazı mevcuttur. Uzun ve yuvarlak floresan ampuller devreye direkt olarak bağlanamazlar. Floresan lamba devresi floresan ampul, starter, soket, balast ve armatürden oluşur. Son zamanlarda kompakt floresan lambalar üretilmiştir. Bu lambalar yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Ana Renkler: Karışım yoluyla elde edilmeyen renkler ana renklerdir. Ana renkler sarı, kırmızı ve mavidir. Diğer bütün ton ve gölgelerin çıktığı bu üç renk parçalanamayan temel yapı taşlarıdır. Ana renkler beyaz bir yüzeye yansıtıldıklarında birbirleriyle karıştıkları alanlarda yine beyazı oluştururlar.

    Ambrans: Fon perdeleri kenara toplamak için broçol ve kuşakların takıldığı, uçları süslemeli metal aksesuarlar.

    Vazo: Çiçek koymak için kullanılan, cam, toprak, porselen vb. maddelerden ve çeşitli madenlerden yapılan, türlü boyut ve biçimlerde olabilen derin kap.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü