Eğitim Sitesi

Belgisiz Nedir? Belgisiz Hakkında Kısaca Bilgi

Belgisiz Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Belgisiz:

Belirsiz anlam içeren.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Adlaşmış Sıfat: Nitelediği ad düşmüş sıfat.

    Ton: 1. Okurken ya da konuşurken sesin duyguları belirtecek biçimde çıkmasına ton denir. Tonlama kulak eğitimine bağlıdır. 2. Sesli okurken, konuşurken ya da şarkı söylerken sesimizi zaman zaman alçaltır, yükseltiriz. Yerine göre sesimiz incelir, kalınlaşır; sert ya da yumuşak çıkar. Bu yolla sese bir duygu değeri katarız. Buna tonlama denir. 3. Anlatıma düşünce, duygu, coşku, yumuşaklık, sertlik vb. özellikler kazandırmak amacıyla sesin alçalıp yükseltilmesine ve sese duyguların niteliğine uygun bir anlam kazandırılmasına tonlama diyoruz.

    Hikaye (Öykü): 1- Olmuş veya olabilecek olayları belli bir plan çerçevesi içinde yer ve zamana bağlı olarak anlatan yazı türüne hikaye denir. Hikayede çevre sınırlıdır. Dar bir çerçevede, zamanın kısa bir anında belli bir şahıs kadrosuyla işlenir konu. 2- Birleşik zaman çekiminde "-di" eki.

    Karşıt Anlamlı Sözcükler: Nesne, durum, görev, iş, hareket bakımından birbirine karşıt (zıt) kavramları karşılayan sözcüklere denir. - Küçük çocuk, büyük adamında yanında geziyor.(küçük-büyük) - Uzun kalem kullandıkça kısaldı. (uzun-kısa) - Güzel kızla evlenmek varken, gitti çirkin kızla evlendi. (güzel-çirkin)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü