Eğitim Sitesi

Banliyö Nedir? Banliyö Hakkında Kısaca Bilgi

Banliyö Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Banliyö:

Büyük bir kentin yakın çevresinde bulunan ve yaşayışına katılan yerleşme. Büyük bir kentin yakın çevresi, yöre, dolay.

 

Coğrafya Terimi Olarak Banliyö:

Büyük bir şehrin çevresindeki yerleşim alanları

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Banliyö:

Genellikle oturma alanı niteliğinde olan, şehir merkezinden uzakta veya sınırlarına yakın yerlerde bulunan şehir yöresi, çevre.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Banliyö:

Genellikle oturma alanı niteliğinde olan, şehir merkezinden uzakta veya sınırlarına yakın yerlerde bulunan şehir yöresi.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Banliyö:

Büyük bir kentin yakın çevresinde bulunan yerleşim birimi.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Banliyö:

1- Büyük bir kentin yakın çevresinde bulunan ve yaşayışına katılan yerleşme.

2- Büyük bir kentin yakın çevresi, yöre, dolay.

 

İnşaat Terimi Olarak Banliyö:

1. Büyük bir kentin yakın çevresinde bulunan ve yaşayışına katılan yerleşme.

2. Büyük bir kentin yakın çevresi, yöre, dolay.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Çığ: Genellikle dağların yamaçlarında biriken karların kendiliğinden veya tetikleyici bir etki sonucunda aniden ve büyük bir hızla harekete geçip akmasıdır.

    Müktesep Hak: Kazanılmış hak. Hukuk kurallarına göre, bütün sonuçlarıyla fiilen elde edilen, kamu düzenine aykırı olmamak üzere her yerde etkisini gösterebilen hak.

    Tahakkuk Esası: 1) Bir ekonomik değerin yaratıldığında, başka bir şekle dönüştürüldüğünde, mübadeleye konu edildiğinde, el değiştirdiğinde veya yok olduğunda muhasebeleştirilmesi. 2) Filli üretim ve ödeme tarihlerine bakılmaksızın gelir ve giderlerin, bir ay veya yıl gibi meydana geldikleri belli bir döneme ait oldukları kabul edilip, elde edilen varlıklarla birlikte meydana geldikleri tarihte kayıtlara alınması yöntemi.

    Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS): Emsal. Yapının bütün katlardaki alanları toplamının parsel alanına oranından elde edilen sayıdır. Katlar alanı; bodrum kat, asma kat, çekme ve çatı katı ve kapalı çıkmalar dahil kullanılabilen bütün katların ışıklıklar çıktıktan sonraki alanları toplamıdır. Açık çıkmalar, iç yüksekliği 1.80 m.yi aşmayan ve yalnızca tesisatın geçirildiği tesisat galerileri ve katları, ticari amacı olmayan ve yapının kendi ihtiyacı için otopark olarak kullanılan bölüm ve katlar, yangın merdivenleri, asansörler, kalorifer dairesi, kömürlük, sığınak, su deposu ve hidrofor bu alana katılmazlar. Kullanılabilen katlar deyiminden konut, işyeri, eğlenme ve dinlenme yerleri gibi oturmaya, çalışmaya, eğlenmeye ve dinlenmeye ayrılmak üzere yapılan bölümler ile bunlara hizmet veren depo ve benzeri alanlar anlaşılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü