Eğitim Sitesi

Badana Nedir? Badana Hakkında Kısaca Bilgi

Badana Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Badana:

Esas olarak, kireç ile suyun karıştırılması ile elde edilir. İç cephe dekorasyonu için kullanılır. Yıkamaya karşı dayanıklı değildir.

 

Dericilik Terimi Olarak Badana:

Dam derinin üzerindeki kılları, tüyleri çıkarmak için yapılan uygulamadır.

 

İnşaat Terimi Olarak Badana:

Esas olarak, kireç ile suyun karıştırılması ile elde edilir. İç cephe dekorasyonu için kullanılır. Yıkamaya karşı dayanıklı değildir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Fiberglas: Eritilmiş camdan elde edilen, çok ince cam liflerinden oluşan malzeme, cam yünü, cam pamuğu. Fiberglas, birçok polimer ürün için güçlendirici ajan olarak kompozit malzeme üretiminde, ısı, ses ve elektrik izolasyonunda, ısıya ve korozyona karşı dayanıklı mukavemeti yüksek ürünlerin, yarı saydam çatı panellerinin üretiminde kullanılmaktadır.

    Radye Temel: Yapının tümünün altına belirli bir kalınlıkta yapılan betonarme temel sistemi.

    Renk: Işığın nesneler üzerine çarpması ve nesneden gözümüze yansıması sonucu, gözümüzde meydana gelen duyumların her birine renk denir.

    Limit: Matematikte yakınlık kavramına dayalı olarak belirlenen ve özellikle bir fonksiyona değerinin tamamlanmamış olduğu bir noktada, bu noktanın yakınında bulunan noktalardaki değerlerine uygun düşen bir değer aramak amacıyla yararlanılan kavaram.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü