Eğitim Sitesi

Azab Askerleri Nedir? Azab Askerleri Hakkında Kısaca Bilgi

Azab Askerleri Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Azab Askerleri:

Osmanlılarda ordunun çekirdeğini oluşturan hafif piyade askeri. Azab kelimesi 13. yüzyıldan beri askeri bir terim olarak kullanılıyor ve başlangıçta genellikle 'şehirlerdeki yerli bekâr asker' anlamına geliyordu.Bizans, latin ve İtalyan kaynaklarında kelime azapi, asapi, adapi gibi şekiller alıyor ve korsan veya deniz haydudu anlamına kullanılıyor.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Fresk: 1-Kireç suyunda eritilmiş madeni boyalarla, yeni sıvanmış olan ıslak bir duvar yüzeyine resim yapma tekniğidir. 2-Bu yöntemle yapılmış duvar resmi.

    Tamgaçı: Göktürkler'de mühürdar. Damga vuran.

    Manda Yönetimi (Güdüm): Birinci Dünya Savaşı sonrası, siyasal ve ekonomik gücü yeterli olmayan ya da bunları yeterince kullanmasını beceremeyen, kendi kendini yönetemeyen kimi ülkeleri belirli bir düzeye eriştirip bağımsızlığına kavuşturmak üzere, o zamanki birleşmiş uluslar örgütü (Milletler Cemiyeti) yönetmek için bir büyük devlete verilen yetkidir. Emperyalist devletler kendilerine bırakılan topraklarda manda (güdüm) ve himaye (korumacılık) adı altında yönetimler oluşturarak sömürü yöntemlerini değiştirmişlerdir.

    Resul: Elçi, peygamber.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü