Eğitim Sitesi

Ayin Nedir? Ayin Hakkında Kısaca Bilgi

Ayin Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ayin:

Din adına yapılan törendir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ayin:

Dinî tören, ibadet.

 

Tarih Terimi Olarak Ayin:

Dinî tören, ritüel.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ayin:

Değişik dinlerde yapılan dinî tören veya ibadet şekilleri.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ayin:

Dini tören.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Rol: 1. Bir kişiliği canlandıran oyuncunun söylemesi ve yapması gereken hareketlerin genel adı. 2. Bir işte bir kimse veya şeyin üstüne düşen görev. 3. Bireyin üyesi bulunduğu kümenin etkinliği sırasında benimsediği davranış özellikleri.

    Burç: Kale duvarlarından daha yüksekte bulunan ve çeşitli şekilleri olan kale çıkıntısı.

    Dirlik Arazi: Osmanlı Devleti'nde geliri devlet memurlarına ve askerlere maaş ve görev karşılığı olarak verilen topraklardır. Dirlik gelirlerine göre üçe ayrılırdı: 1-Has: Yıllık geliri 100 000 akçeden fazla olan toprağa denirdi. Padişaha, divan üyelerine, beylerbeylerine, şehzadelere ve sancak beylerine verilirdi. 2-Zeamet: Yıllık geliri 20 000 ile 100 000 akçe arasındaki topraklara denirdi. İkinci derecedeki memurlara verilirdi. Alaybeyleri, kapıcıbaşı, Divan kâtipleri gibi. 3-Tımar: Yıllık geliri 3 000 akçe ile 20 000 akçe arasındaki topraklara denirdi. Savaşlarda yararlılık gösterenlere verilirdi. Tımarlı Sipahi'ler gelirlerinin bir kısmıyla atlı asker yetiştirirler, bir kısmını da maaş olarak alırlardı. Tımar sistemiyle yetiştirilen askerler, Osmanlı ordusunun önemli bir kısmını oluştururdu. Tımar sistemine bağlı topraklar Tahrir Defterlerine kaydedilirdi.

    Merkezi Otorite: Devletin merkez kuvvetindeki hangi kişi veya kurumsa bu kişi veya kurumun siyasi yaptırım gücü...Osmanlı Devleti'nde padişahın gücü. Türkiye'de cumhurbaşkanlık ve başbakanlık makamının gücü... "Padişah IV. Murat isyanları bastırarak Osmanlı Devleti'nin merkez otoritesini kuvvetlendirmiştir."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü