Eğitim Sitesi

Astronom Nedir? Astronom Hakkında Kısaca Bilgi

Astronom Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Astronom:

Gök bilimci.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Astronom:

Astronomi bilimi ile ilgilenen bilim insanı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Astronom:

Dünya'da uzayla ilgili araştırma yapan bilim insanı. Gök bilimci.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Aktin: Kaslarda kasılmayı sağlayan protein yapıdaki ince iplikler. Miyozinle birlikte kasın, kasılma ve gevşemesini sağlar.

    Ommatidyum: Petek gözün, mercek ve retinası tam olan elemanlarından bir tanesi.

    Mozaik Gelişim: Embriyoya ait hücrelerin her birinin, vücudun farklı bir bölgesini meydana getirmek üzere belirlendiği gelişim tipi. Bu gelişim tipini gösteren canlılarda, embriyodan ayrılan herhangi bir parça, kendi başına tam bir birey olarak gelişemez.

    Kokuşma (Pütrifikasyon): Otoliz olayı sonucu büyük moleküllü organik bileşikler parçalanarak küçük moleküllü bileşikler oluşur. Proteinler aminoasitlere, karbonhidratlar monosakkaritlere, yağlar yağ asidine ve gliserine dönüşür. Bu küçük moleküllü bileşikler bakteriler tarafından parçalanmaya başlar. Bir üründe bakteri faaliyetlerinin başlaması, kokuşma başlangıcı olarak kabul edilir. Bakteriler bu bileşikleri parçalayarak parçalanma sonucunda amonyak, karbondioksit, hidrojen sülfür, çeşitli organik asitler, trimetil amin gibi ürünler açığa çıkarırlar. Bu bileşikler etin rengini değiştirir, yapısını bozar, yumuşatır, kokusunu ağırlaştırır. Bu nedenle bu olaya kokuşma (pütrifikasyon) denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü