Eğitim Sitesi

Astroid Nedir? Astroid Hakkında Kısaca Bilgi

Astroid Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Astroid:

Güneş sistemi'nde, çoğunlukla Mars ve Jüpiter arasındaki astroid kuşağında bulunan, ama bazıları (örneğin Apollo astroidleri) Dünya'nın yörüngesiyle kesişen yörüngelerde ilerleyen, çapları üçyüz kilometre kadar olabilen kaya parçaları.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Çekim Kuvveti: Doğanın temel kuvvetlerinden biri, tüm maddeler arasında var olan bir kuvvet. Bu kuvvet manyetik, elektriksel, elektromanyetik ve çekirdek içinde etkin olan nükleer kuvvetlerden daha zayıf olup, maddenin iç yapısında rol oynamaz. İki cismin kütleleriyle doğru aralarındaki uzaklığın karesiyle ters orantılıdır.

    Üst Geçiş: Günlük hareketi sırasında bir gök cisminin, günlük çemberinin en büyük çevren yüksekliğine sahip olan noktasından geçişi. Bu nokta gözlemcinin öğlen çemberi üzerindedir. Bu nedenle buna öğlenden üst geçiş de denir. Yıldızların meridyenden en büyük yükseklikteki geçişi.

    Işınım Gücü: Işınım yapan bir cismin tüm yüzeyinden uzaya birim zamanda yaydığı ışınım enerjisi. Işınım gücü tüm dalgaboylarındaki ışınımı kapsıyorsa bolometrik ışınım gücüdür.

    Ay Haritası: Ay yüzeyindeki dağ, krater ve düzlükleri gösteren harita.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü