Eğitim Sitesi

Asım Kıraatı Nedir? Asım Kıraatı Hakkında Kısaca Bilgi

Asım Kıraatı Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Asım Kıraatı:

Kûfe'de kıraat imamı olarak meşhur olan İmam Asım'ın okuyuş tarzı.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Asım Kıraatı:

Küfe'de kıraat imamı olarak meşhur olan İmam Asım'ın okuyuş tarzı.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Medine: Peygamber (sav)' e ve ilk Müslümanlara kucak açan, ve Peygamber (sav)' in kabrinin bulunduğu nurlu şehir. Hicretten önceki ismi Yesrib'tir.

    Tefsir: 1. Kur'an-ı Kerim'i usûlüne göre açıklamak ve yorumlamak demektir. Kur'an-ı Kerim'i tefsir edene müfessir denir. Yüce kitabımız anlaşılıp uygulanması için gönderilen bir kitaptır. Ama Kur'an-ı Kerim Yüce Allah'ın sözü olduğundan insanlar onu anlamakta güçlük çekebilirler. İşte bu yüzden Kur'an-ı Kerim'in tefsirine ihtiyaç duyarız. 2. Sözlükte açıklamak yorumlamak demektir. Terim olarak ise; Kur'an ayetlerini geniş bir şekilde açıklamak, yorumlamak demektir. Tefsir yapılırken ayetin iniş sebebi, zamanı ve hangi olay sebebi ile indirildiği göz önünde bulundurulur. Tefsir yapan kişiye müfessir denir.

    İbrâhim (as): Kâbeyi yapan peygamber, Peygamber (sav)' in soyu bu peygambere kadar uzanır.

    Şart: Olup olmaması, bir şeyin aslıyla değil de niteliğiyle ilgili olan şey, onun şartı sayılır. Örneğin taharet ve kalbin Allah'a yönelmesi, namazın aslı değil de "sıhhat" ve "kemal" gibi nitelikleriyle ilintili olduğundan namazın şartı sayılırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü