Eğitim Sitesi

Anemophyl Nedir? Anemophyl Hakkında Kısaca Bilgi

Anemophyl Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Anemophyl:

Rüzgârla tozlanan bitkilere "anemophyl" bitkiler denir. Bu bitkiler genellikle bir cinsli çiçeklere sahiptirler. Fındık, ceviz, pikan, dut, kestane gibi monoik; hurma ve Antep fıstığı gibi dioik türler anemophyl'dirler.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Nagev: Kırmızı renkli, iri taneli ve orta sertlikte bir çeşittir. 1000 tane ağırlığı 38 gramdır. Soğuğa ve kurağa dayanımı iyidir. Ekmeklik kalitesi ve verimi iyidir. Kahverengi pasa ve septoria'a karşı dayanıklı, sarı pasa orta dayanıklı ekmeklik buğday çeşidi.

    Biyolojik Mücadele: Parazitoit, predatör veya hastalık etmenleri, zararlı organizmalarla beslenerek veya onlara zarar vererek popülâsyonlarını düşürürler. İşte bu gibi etmenlerin, yapay yollarla şiddetlendirerek böcek savaşında kullanılmasına biyolojik mücadele denir.

    Alım Kampanyası: T.M.O. da Hububat, Mısır, Çeltik, Haşhaş alımlarının başlangıcı ile bitişi arasındaki devre.

    Pamukova-97: Bitki boyu orta uzunlukta, başaklar beyaz renkli, kılçıklı, daneler yumurta şeklinde ve kırmızıdır. 1000 tane ağırlığı 34 gramdır. Soğuğa ve kurağa dayanımı iyi olan çeşit yatmaya orta dayanıklıdır. Yapay ve doğal koşullarda sarı ve kahverengi pasa dayanıklı ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü