Eğitim Sitesi

Anabilim Dalı-Anasanat Dalı Nedir? Anabilim Dalı-Anasanat Dalı Hakkında Kısaca Bilgi

Anabilim Dalı-Anasanat Dalı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Anabilim Dalı-Anasanat Dalı:

Anabilim veya anasanat dalı en az bir çok yerde birden fazla, biribirine yakın bilim veya sanat dalını kapsayan,eğitim, öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü akademik birimdir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı): Anabilim veya anasanat dalı en az bir çok yerde birden fazla, biribirine yakın bilim veya sanat dalını kapsayan,eğitim, öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü akademik birimdir.

    Uygulama ve Araştırma Merkezi: Yükseköğretim kurumlarında eğitim-öğretimin desteklenmesi amacıyla çeşitli alanların uygulama ihtiyacı ve bazı meslek dallarının hazırlık ve destek faaliyetleri için eğitim-öğretim, uygulama ve araştırmaların sürdürüldüğü bir yükseköğretim kurumudur.

    Örgün Eğitim: 1. Zaman ve mekân olarak belirli sınırlar içerisinde (okul niteliği taşıyan yerler) yürütülen, öğrencilerin genel ve özel bilgilerle donatıldığı belli kanunlara göre şekillendirilen, öğrencilerin eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları eğitim-öğretim türüdür. 2. Amaca göre hazırlanmış programlarla okul çatısı altında yapılan, belli kanunlara göre şekillendirilen eğitim biçimidir.

    Phd (Doctor of Philosophy): Doktora derecesi almaya hak kazananlara verilen ünvan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü