Eğitim Sitesi

Aksiyal Tip Aspiratör Nedir? Aksiyal Tip Aspiratör Hakkında Kısaca Bilgi

Aksiyal Tip Aspiratör Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Aksiyal Tip Aspiratör:

Genellikle pencereye monte edilerek kullanılan tipteki aspiratörler; mutfaklarda, banyolarda, ofislerde ve iş yerlerinde yemek kokularının, sigara dumanının, istenmeyen koku ve kirli havanın tahliyesinde kullanılır. Kapakları sayesinde kullanılmadıkları sürece dış hava ile teması kesilir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çivi: İki parçayı birbirine tutturmak için çakılan, ucu sivri, başlı veya başsız, metal gereç. Çiviler; bakır, çelik, demir, çinko, pirinç ve alüminyum alaşımlı yapılırlar. Çiviler, çok değişik işlerde kullanıldığından kullanıldığı yerin özelliklerine göre değişik biçimlerde yapılır.

    Sıcak Çatılar: Çatıyı oluşturan tüm katmanların belirli bir sıra ile sıralandıkları çatılarda, taşıyıcı ve yalıtım katmanları aralarında hava katmanı olmaksızın tek bir kabuk şeklinde oluşturulur. Başka bir deyişle; sıcak çatılarda ısı yalıtım malzemeleri, eğimi oluşturan çatı konstrüksiyon bileşeninin hizasında yer alır.

    Pres Kapı: Pres kapı ve kasası telaro, içerisine ızgara döşenerek üzerine kontrplak yapıştırılması yöntemiyle elde edilen bir kapıdır.

    Korozyon: Kimyasal aşınma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü