Eğitim Sitesi

Aile Nedir? Aile Hakkında Kısaca Bilgi

Aile Terimi Hakkında Bilgiler

Özel Eğitim Terimi Olarak Aile:

Özel eğitime ihtiyacı olan bireyin anne, baba ve kardeşleri ya da kanunen bakmakla yükümlü olan kişi veya kurum temsilcisi.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Aile:

1- Aralarında gerçek ya da varsayımlı kanbağı bulunan, karşılıklı hak ve ödevleri üstlenen insanların oluşturduğu toplumun en küçük birimine aile denir.

2- Evlilik ve kan bağına dayanan; karı, koca, çocuklar, kardeşler vb. arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Aile:

1. Evlilik ve kan bağına dayanan karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik.

2. Anne, baba ve evlenmemiş çocukların oluşturduğu toplum içindeki en küçük bütün.

 

    Benzer Özel Eğitim Terimleri

    Kursiyer: İlgi ve ihtiyaçları doğrultusunda belirli süre ve programa dayalı olarak yürütülen yaygın eğitim faaliyetlerine katılan birey.

    Destek Eğitim Odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler ile üstün yetenekli öğrencilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek eğitim hizmetleri verilmesi için düzenlenmiş ortam.

    Serebral Palsili Birey: Doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrasında meydana gelen beyin hasarının neden olduğu kas ve sinir sistemi bozukluklarına bağlı motor becerilerin yetersizliğinden dolayı özel eğitim ve destek eğitim hizmetine ihtiyacı olan birey.

    Süreğen Hastalığı Olan Birey: Sürekli ya da uzun süreli bakım ve tedavi gerektiren hastalığı nedeniyle özel eğitim ve destek eğitim hizmetine ihtiyacı olan birey.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Özel Eğitim Terimleri Sözlüğü