Eğitim Sitesi

Ahşap Asma Tavan Nedir? Ahşap Asma Tavan Hakkında Kısaca Bilgi

Ahşap Asma Tavan Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ahşap Asma Tavan:

Özellikle tavanı yüksek ahşap ve kagir binaların iç mekanlarında ahşap tavanlar, tavandan sarkıtılan askı elemanlarıyla istenildiği kadar aşağı da ahşap tavan kaplaması yapılabilir. Bu tür uygulamalarda tavan ve kaplama arasında kalan boşluklar yalıtım oranını daha da artırır ve tavanın istenilen yüksekliğe getirilmesine olanak sağlar.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Hol: 1. Sofa, giriş salonu. 2. Büyük salon, pavyon. 3. Sanayi yapılarında kapalı, geniş imalat alanı.

    Feng Shui: Sözcük anlamı "rüzgar ve su"dur. Rüzgar ve su, doğayı etkileyen iki akıcı elementtir. Feng Shui, yerküreyle uyum içinde yaşama sanatı ve pratiği anlamına gelir. Böylesine bir uyumu sağlamak için de her ortam için değişik teknikler kullanılır. Feng shui inanışına göre yaşamak ve çalışmak için doğru yeri seçerseniz yaşamınız neşe ve bollukla dolar. Yerkürenin rüzgarları ve sularıyla uyum içinde yaşamak kendimize mutlu, olumlu yaşamlar yaratmak anlamına gelir. Feng shui'nin bin yıllar öncesine dayanan bir tarihi vardır. Genel olarak yalnızca Doğu'da uygulanmış, Batı'da batıl inanç muamelesi görmüştür. 20. yüzyılda dünyada yayılmıştır ve şu anda tarihinde en popüler olduğu dönemi yaşamaktadır.

    Damlalık: 1. Bulaşık teknesinin yanına konulan yıkanmış kapkacağın sularını tekneye akıtan oluklu bölüm. 2. Bir yapıda çörtenleri damlalık ve dam oluklarını taşıyan yan duvar. 3. Denizlik ucuna kadar gelip buradan aşağıya damlayan suların bina duvarı yüzeyine damlamaması için, duvarın 4-5 cm dışına, denizliğin alt yüzeyine yapılan 2-3 mm derinlikli girinti.

    Eşik: Kapı boşluğunun altında boydan boya giden ve kapının ayırdığı iki hacmin döşemelerinden biraz yüksekçe olan kısım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü