Eğitim Sitesi

Aderans Nedir? Aderans Hakkında Kısaca Bilgi

Aderans Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Aderans:

Bir boya özelliğidir. Kuru film tabakasının yüzeyler üzerinde kabarmadan, ince tabakalar halinde kalkmadan veya çatlamadan durma kabiliyetidir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Aderans:

Bir boya özelliğidir. Kuru film tabakasının yüzeyler üzerinde kabarmadan,ince tabakalar halinde kalkmadan veya çatlamadan durma kabiliyetidir.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Stabilize: 1. Yol vb. yapımlara sağlam bir temel teşkil etmek üzere, bir bağlayıcılı kum-çakıl ya da tuvönan kırma taş 2. Bu gereçlerin serilip sıkılaştırıldığı zemin

    Mekan: İnsanı çevreden belli bir ölçüde ayıran ve içinde eylemlerini sürdürmesine elverişli olan boşluk. Mimari bir mekan yaratmak, geniş anlamdaki doğadan veya peyzaj mekanından insanın kavrayabileceği bir bölümü sınırlamaktır.

    Geometri: Çizgi, yüzey ve hacim olarak uzayı ele alıp şekillerin özelliklerini ve ölçümlerini gösteren matematik kolu, hendese.

    Alçı Dekorasyoncu: Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, alçı, alçıpan ve diğer alçı ürünlerini kullanarak alçı sıva, kartonpiyer, dökme tavan, asma tavan, bölme duvar ve duvar giydirme işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü