Eğitim Sitesi

ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı) Nedir? ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı) Hakkında Kısaca Bilgi

ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı):

Anabilim veya anasanat dalı en az bir çok yerde birden fazla, biribirine yakın bilim veya sanat dalını kapsayan,eğitim, öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü akademik birimdir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Bachelor of Science(BS, BSc): Fen Fakültesi lisans derecesi. Avrupa Birliği ülkelerinde liseden sonra 3 yıl, Türkiye'de ise 4 yıllık eğitimin ardından edinilir.

    Yaz Okulu: 1. Üniversitelerde bazı fakülte veya bölümler yaz aylarında eğitim yapmaktadırlar. Yaz okulunun amaçları; çok sayıda öğrenci tarafından alınan derslerdeki yığılmayı azaltmak, kendilerinden ancak yaz aylarında yararlanılabilecek öğretim elemanlarının eğitime katılımını sağlamak, belli derslerde başarısız olan öğrencilerin eksiklerini tamamlayarak zamanında mezun olmalarına yardımcı olmaktır. 2. Üniversitede normal eğitim süresi bittikten sonra üstten ders alma, başarısız dersleri tekrar almak için yaz ayında yapılan ve yaklaşık 7-8 hafta süren yoğunlaştırılmış ders programlarıdır.

    Lisans: Genellikle dört yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi. Bu öğrenim sonunda elde edilen ve diploma ile belgelendirilen akademik derece. Lisans düzeyinde örgün, açık ve dışarıdan eğitim verilmektedir. Fakülteler içerisinde bulunurlar, EA, SAYISAL ve SÖZEL puan türleriyle öğrenci alırlar.

    ÖSYM(Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi): Yüksek Öğretim Kurulunun tespit ettiği esaslar çerçevesinde yükseköğretim kurumlarına öğrenci alınması amacıyla sınavları hazırlayan, uygulayan, bilimsel kriterlere göre değerlendiren bu değerlendirme sonucunda adayların yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesini sağlayan ve bu faaliyetlerle ilgili bilimsel çalışmalar yapan Yükseköğretim Kuruluna bağlı bir kuruluştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü