Eğitim Sitesi

Yönseme Nedir? Yönseme Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Yönseme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yönseme nedir? Yönseme ne demek? Yönseme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yönseme Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yönseme:

Belli bir amaca ya da sonuca yönelen, ancak etkinliğe dönüşmeyen etki gücü.


Genel Türkçe Terimi Olarak Yönseme:

Belli bir amaca veya sonuca yönelen, faaliyete dönüşmeyen etki gücü, temayül.


Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

Argümantasyon: Bilimsel tartışma yöntemi.

Okul Panosu: Okulların uygun yerlerine asılan, üzerine bildiri, afiş, resim, açıklama veya tanıtma kâğıtları tutturmak için hazırlanmış levha.

Yüksek Lisans: Lisans diplomasıyla doktora arasındaki akademik derece. (Bilim uzmanlığı, master, yüksek mühendislik, yüksek mimarlık) Bir lisans öğretimine dayalı en az iki yarı yıl süren 12 kredilik eğitim-öğretim ve alanla ilgili araştırmanın sonuçlarını ortaya koyacak bir tez gerektiren yükseköğretimdir.

Fizik: Öğrencilere fizik biliminin temel ilkelerini kavratmak, doğa olaylarının niteliğini anlatarak doğanın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmak, yurdumuzun enerji ve zenginlik kaynaklarını tanıtmak ve birtakım teknik bilgi ve becerilerin günlük hayat sorunlarının çözümünde nasıl kullanılacağını açıklamak amacıyla orta dereceli okullar ile kimi yüksek okullarda okutulan ders.

Parmak Boyası: Küçük yaşlardaki çocukların parmaklarını kullanarak boyama etkinliği yapabileceği, sağlığa zararlı herhangi bir kimyasal içermeyen, suyla kolayca temizlenebilen boya çeşidi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü