Eğitim Sitesi

Argümantasyon Nedir? Argümantasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Argümantasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Argümantasyon:

Bilimsel tartışma yöntemi.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Argümantasyon:

Argümantasyon, bir konu ya da problem durumunda farklı düşünen bireylerin iddialarını öne sürdüğü, problemi çözmek için çözüm önerilerini ortaya koyduğu, çürütücü ve sınırlayıcıların kullanıldığı dinamik bir süreçtir (Kuhn, 1992, 1993; Kuhn veUdell, 2003). Bu süreçte bireyin bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor becerileri etkilidir (van Eemeren ve diğer., 1996).

Argümantasyon bir konu hakkındaki bir görüşü haklı ya da haksız çıkarma, basitçe görüşü desteklemek veya çürütmek değildir. Argümantasyon analitik bir bakış açısını ortaya koyma yoludur. Bakış açısını dinleyici tarafından kabul edilebilirliğini arttırma ya da azaltma sürecidir (van Eemeren ve diğer., 1996)

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Boş Zaman İlgisi: Okuma, koleksiyon yapma, resim çizme, yüzme vb. gibi çalışma ve dinlenme dışında boş zamanların değerlendirilmesi amacıyla geliştirilen herhangi bir ilgi.

    Ortaöğretim Kurumu: Ortaokul veya imam-hatip ortaokulundan sonra dört yıllık eğitim ve öğretim veren, resmî ve özel örgün eğitim okul ve kurumlarının her biri.

    Belirleme: 1. Bir kavramı, onun özünü oluşturan öğeleri söyleyerek tanımlama. 2. Bir kavramı sınırlandırarak alanını daraltma. 3. Bir şeyi başkalarından ayırmak için açıklama.

    Eğitim Sineması: Eğitim filmlerinin yapımı ve sorunlarıyla uğraşan sinema kolu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü