Eğitim Sitesi

Kişisel Proje Sunumu Nedir? Kişisel Proje Sunumu Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Kişisel Proje Sunumu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kişisel Proje Sunumu nedir? Kişisel Proje Sunumu ne demek? Kişisel Proje Sunumu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Kişisel Proje Sunumu Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Kişisel Proje Sunumu:

Öğrencilerin hazırladıkları projeyi yılın sonunda gösteri, sunum yoluyla sergilemesidir.
Not: Öğrencinin hazırladığı projeyi sunum ya da sergi yoluyla sunacağına kendi alan lideri (öğretmeni) karar verir.


Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

Kişisel Proje Sergisi: Öğrencilerin hazırladıkları projeleri yılın sonunda kurulan stantlarla sergilemesidir. Sergi sırasında öğrenci, öğretmen, veli ve konuklara tüm proje aşamalarını ayrıntılı bir şekilde anlatır, gösterimini yapar.

Kişisel Proje: Belirli ilke ve ölçütlere göre belirlenmiş, öğrencilerin kişisel gelişimini tamamlamasına ve bilimsel araştırma alışkanlıklarını kazanmasına yardımcı olan araştırmaya dayalı eğitim modelidir. Araştırma sonucunda bir ürün veya tez öne sürülmektedir.

Kaynakça: Araştırmalar sırasında faydalanılan eserin, makalenin, derginin vb. künyesinin meydana getirilen yazılı raporda belirtildiği şekle denir.

Ödev: 1. Belli bir ders konusu ya da ünitesi ile ilgili olarak öğrencinin yapması gereken zihin ya da beden çalışması.

2. Tek bir öğrenciye ya da bütün bir sınıfa, üzerinde düşünmeleri ve çalışmaları için verilen konu, sorun, iş. bk. ev ödevi, sınıf ödevi.

Tembel: İş görmeyi, çalışmayı sevmeyen, çaba göstermekten, sıkıntıdan kaçan (kimse), üşengeç.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü